Pravila o kolačićima

 

Kolačićima se koristimo da bismo poboljšali vaš doživljaj pregledavanja naših web-mjesta. Kolačići su malene datoteke koje se pohranjuju na računalo korisnika i sadrže malu količinu određenih podataka koji se odnose na određenog korisnika ili web-mjesto.

Pravne osnove

 • Kada su u pitanju kolačići potrebni za rad i sigurnost web-mjesta, osnova je naš legitiman interes.
 • Kada su u pitanju ostale vrste kolačića (kolačići trećih strana i oglašivački kolačići), osnova je vaša privola.

Rok čuvanja

Zadani rok čuvanja kolačića traje:

 • šest mjeseci za oglašivačke kolačiće
 • 13 mjeseci za ostale kolačiće.

Usprkos tome, neki kolačići imaju drugačije rokove čuvanja (vidjeti tablicu u nastavku).

Vrste kolačića koji se upotrebljavaju (vidjeti popis u nastavku)

 1. Kolačići potrebni isključivo za rad naših web-mjesta 

Tim vam je kolačićima omogućeno korištenje glavnim značajkama naših web-mjesta:

 • kolačići kojima se omogućava tehnički rad web-mjesta 
 • kolačići kojima se omogućava dosljednost prilikom pregledavanja ili kolačići koji se odnose na personalizaciju računa korisnika 
 • kolačići koji se koriste za poboljšanje korisnikovog pregledavanja web-mjesta.  

Ti se kolačići ne mogu onemogućiti putem centra za postavke. No, svejedno možete konfigurirati svoj preglednika da ih blokira.

Međutim, naša web-mjesta ne mogu ispravno raditi bez tih kolačića.

 1. Kolačići trećih strana koji se koriste za unapređenje interaktivnosti naših web-mjesta

Naša web-mjesta temelje se na više usluga koje nude treće strane. Te kolačiće možete onemogućiti u centru za postavke.

 • Kolačići trećih strana za ispravan rad web-mjesta
 • Kolačići trećih strana koriste se za izradu statistika
 • Kolačići trećih strana za potrebe oglašavanja

Oglašivački kolačići koriste se za prikazivanje oglasa za koje smatramo da bi vam mogli biti zanimljivi na našem web-mjestu ili prilikom općenitog pregledavanja interneta. Njima se također ograničava broj prikazivanja određenog oglasa i procjenjuje utjecaj oglašivačke kampanje.

Ako ne prihvatite oglašivačke kolačiće, to neće utjecati na vaš doživljaj prilikom pregledavanja naših web-mjesta. Međutim, oglasi koji vam se prikažu neće biti moderirani (prikladnost, ponavljanje).

Na našem web-mjestu možete ostvariti interakciju s društvenim mrežama putem gumba koji služe za dijeljenje sadržaja:

Za neke od videozapisa koji se prikazuju na web-mjestu potrebno je prihvaćanje kolačića trećih strana:

Ako odlučite ne prihvatiti kolačiće, naša web-mjesta možda neće raditi na optimalan način.

Aplikacije za mobilne uređaje.

U našim aplikacijama za mobilne uređaje koristimo se dvjema vrstama alata za praćenja, pod nazivom „local storage (lokalna pohrana)”, kako bismo poboljšali interaktivnost i pružili praktične značajke korisnicima. Ta se upotreba temelji na našem legitimnom interesu. To uključuje:

 • alate za praćenje potrebne za rad aplikacije

To su tehnički alati za praćenje kojima se aplikaciji omogućuje rad na optimalan način. Posebice, njima se korisnicima omogućava korištenje značajkama koje se nude u aplikaciji, npr., zadržavanje identifikacije korisnika tijekom pregledavanja.

 • alati za praćenje koji se koriste za prilagođavanje korisničkog sučelja

Aplikacija upotrebljava te alate za praćenje kako bi se prilagodila profilu korisnika ovisno o opremi dostupnoj korisniku. Budući da se radi o ključnom i očekivanom elementu usluge, na njih se privola ne odnosi.


Popis svih kolačića, koji su u nastavku poredani prema namjeni i vrsti, redovito se ažurira (provjerite datum zadnjeg ažuriranja na dnu ove stranice). Stoga je moguće da neki kolačići neće biti navedeni na ovom popisu.

Popis kolačića koji se upotrebljavaju na web-mjestima grupe Somfy

 1. Kolačići potrebni isključivo za rad naših web-mjesta 
 • Kolačići kojima se omogućava tehnički rad web-mjesta
Partner Naziv kolačića Vijek trajanja Svrha
Magento mage-messages 24 sata Praćenje poruka o pogreškama i drugih upozorenja koja se prikazuju korisniku, poput poruka o pristajanju na kolačiće i raznih poruka o pogreškama. Poruka se briše iz kolačića nakon što se prikaže korisniku.
Magento product_data_storage 24 sata Pohrana konfiguracije za podatke o proizvodima koja se odnosi na nedavno pregledane/uspoređene proizvode.
Magento recently_compared_product 24 sata Pohrana ID-a proizvoda za nedavno uspoređene proizvode.
Magento X-Magento-Vary 24 sata Konfiguracijska postavka kojom se poboljšava rad kada se koristi Varnish spremanje statičkog sadržaja u predmemoriju
Magento form_key 1 sat Sigurnosna mjera kojom se svakom podnošenju obrasca dodjeljuje nasumični niz radi zaštite podataka od krivotvorenih zahtjeva prema većem broju web-mjesta (Cross-Site Request Forgery; CSRF).
Commander Act TCID 365 dana Identifikator posjetitelja koji se koristi za izračun statistika iz kojih su uklonjeni duplikati po korisniku (za kampanje, praćenje na web-mjestu, segmentaciju itd.). TrustCommander upotrebljava ovaj kolačić za mjerenje statistike rada natpisa za privatnost nakon što posjetitelj da pristanak. Prije nego što korisnik da pristanak, TrustCommander upotrebljava TCPID kolačić za mjerenje anonimne statistike za natpis za privatnost.
Commander Act TC_PRIVACY 396 dana Upotrebljava se za pohranu statusa korisnika (pristanak ili odustajanje) i prikaz natpisa za privatnost.
Commander Act TCPID 365 dana Upotrebljava se za identificiranje korisnika kojima je prikazan natpis za privatnost (nije šifrirano protivno TCID-u tako da je posjetitelje moguće dohvatiti u izvezenim neobrađenim podacima o privatnosti). TrustCommander upotrebljava ovaj kolačić za mjerenje statistike upotrebe natpisa za privatnost sve dok posjetitelji ne daju pristanak za TCID kolačić. Zahvaljujući tom sustavu koji upotrebljava dva kolačića, TrustCommander jedina je platforma za upravljanje pristankom (CMP) kojoj je francuska komisija za zaštitu podataka CNIL odobrila izuzeće u pogledu privole na statistička mjerenja (https://www.cnil.fr/fr/solutions-pour-les-cookies-de-mesure-daudience).
Commander Act TC_PRIVACY_IAB_VENDORLIST neograničen Upotrebljava se za spremanje IAB TCF-ovog popisa globalnih dobavljača u predmemoriju kako bi se optimiralo vrijeme odgovora IAB TCF-ovog API-ja za davanje pristanka.

 

 • Kolačićima se omogućava dosljednost prilikom pregledavanja ili se kolačići odnose na prilagođavanje računa korisnika
Partner Naziv kolačića Vijek trajanja Svrha
COLDFUSION cfid sesija Operativni kolačić CMS-a kojim se korisniku dodjeljuje tehnički ID (anonimni)
COLDFUSION cftoken sesija Operativni kolačić CMS-a kojim se korisniku dodjeljuje tehnički ID (anonimni)
COLDFUSION JSESSIONID sesija Operativni kolačić CMS-a kojim se korisniku dodjeljuje tehnički ID (anonimni)
Magento guest-view 24 sata

Pohrana ID-ja narudžbe koji korisnicima služi za dohvaćanje status narudžbe. Koristi se za „Narudžbe i povrate”.

Magento mage-translation-storage sesija

Pohrana prevedenog sadržaja koji je korisnik zatražio.

Magento stf 24 sata

Bilježenje vremena slanja poruka za dijeljenje s prijateljem.

Magento persistent_shopping_cart 24 sata Pohrana ključa (ID-ja) trajne košarice kako bi se omogućilo vraćanje košarice za anonimnog kupca.
Magento private_content_version 24 sata Dodjela nasumičnog, jedinstvenog broja i vremena stranicama sa sadržajem korisnika kako se ne bi mogle spremiti u predmemoriju na poslužitelju.
Magento section_data_ids 24 sata Praćenje određenog prikaza/lokacije trgovine koje je korisnik odabrao.
Magento store 24 sata Pohrana podataka specifičnih za korisnika koji se odnose na inicirane radnje poput prikazivanja popisa želja, podataka o plaćanju itd.
Magento mage-cache-storage-section-invalidation 24 sata Praćenje određenog prikaza/lokacije trgovine koje je korisnik odabrao.
Liferay GUEST_LANGUAGE_ID sesija Operativni kolačić web-mjesta kojim se pohranjuje posljednje posjećeno web-mjesto, posljednja zemlja i posljednji jezik kako bi se prikazala ispravna verzija zatražene stranice
Liferay COMPANY_ID sesija Operativni kolačić web-mjesta kojim se pohranjuje posljednje posjećeno web-mjesto, posljednja zemlja i posljednji jezik kako bi se prikazala ispravna verzija zatražene stranice.
Liferay REMEMBER_ME 12 mjeseci Upotrebljava se kako bi se evidentiralo je li korisnik označio mogućnost „Remember me (Zapamti me)”
Liferay LOGIN et SCREEN_NAME 1 sat Raspršena prijava korisnika
Liferay PASSWORD 1 sat Šifrirana verzija raspršene lozinke kojom se omogućava automatska prijava kada je korisnik označio mogućnost „Remember me (Zapamti me)”

 

 • Kolačići koji se koriste za poboljšanje pregledavanja weba
Partner Naziv kolačića Vijek trajanja Svrha
Magento login_reShelf lifedirect 24 sata Čuvanje odredišne stranice koju je korisnik preuzimao prije nego što je preusmjeren na prijavu.
Magento mage-translation-file-version sesija Praćenje verzije prijevoda u lokalnoj pohrani.
Magento magepal-enhanced-ecommerce sesija Poboljšana funkcija e-trgovine
Magento recently_compared_product_previous 24 sata Pohrana ID-a proizvoda za prethodno uspoređene proizvode kako bi se olakšalo pregledavanje
Magento recently_viewed_product 24 sata

Pohrana ID-a proizvoda za nedavno pregledane proizvode kako bi se olakšalo pregledavanje

Magento recently_viewed_product_previous 24 sata Pohrana ID-a proizvoda za nedavno pregledane proizvode kako bi se olakšalo pregledavanje
Magento mage-cache-sessid 24 sata Vrijednost ovog kolačića pokreće čišćenje lokalne pohrane predmemorije.
Magento mage-cache-storage 24 sata Lokalna pohrana sadržaja specifičnog za posjetitelja kojim se omogućuju funkcije e-trgovine.
Magento mage-cache-storage-section-invalidation 24 sata Nametanje lokalne pohrane određenih dijelova sadržaja koji bi trebali biti proglašeni nevažećima.
Magento PHPSESSID 1 sat Identifikatori sesije
Magento user_allowed_save_cookie 24 sata Evidentiranje je li korisnik omogućio kolačiće.
Commander Act tc_cj_v2 365 dana Upotrebljava se za pohranu korisničkog puta za potrebe uklanjanja duplikata oznaka (pohrana kanala i izvora).

 

 1. Kolačići trećih strana koji se koriste za unapređenje interaktivnosti naših web-mjesta
 • Kolačići treće strane koji služe za ispravan rad web-mjesta
Treća strana Vrsta kolačića Veza na Pravila o zaštiti privatnosti  Finalités
Google Optimize funkcijski https://policies.google.com/ Binarni test kolačića (A/B test)
Commanders Act funkcijski https://www.commandersact.com/en/privacy/ Sustav upravljanja oznakama / natpis za kolačiće
Trustedshop funkcijski https://www.business.trustedshops.com/consent/ E-trgovina / pregled pouzdanih usluga

 

 • Des cookies tiers permettant de réaliser des statistiques
Treća strana Vrsta kolačića Veza na Pravila o zaštiti privatnosti  Svrha
Google Analytics statistika https://policies.google.com/ analitika
Hotjar statistika https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy/ Grafički prikaz statističkih podataka (toplinska karta)
CrazyEgg statistika https://www.crazyegg.com/privacy Grafički prikaz statističkih podataka (toplinska karta)
Yandex statistika https://yandex.com/legal/confidential/ analitika
Holimetrix statistika https://www.holimetrix.com/wp-content/uploads/2019/05/cgv-2019.pdf analitika
SnabaTool statistika Privacy policy (somfy.co.uk) analitika

 

 • Kolačići trećih strana za potrebe oglašavanja
Treća strana Vrsta kolačića Veza na Pravila o zaštiti privatnosti Svrha
Facebook Personalizirano oglašavanje https://www.facebook.com/policies/cookies/ Oglašavanje
iAdvize Personalizirane preporuke https://privacy.iadvize.com/ Pomoć korisnicima / okvir za chat
Google Adwords Personalizirano oglašavanje https://policies.google.com/ Oglašavanje
Adform Personalizirano oglašavanje https://site.adform.com/privacy-center/platform-privacy/product-and-services-privacy-policy/ Oglašavanje
Adroll Personalizirano oglašavanje https://www.nextroll.com/privacy Oglašavanje
Pinterest Personalizirano oglašavanje https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy Oglašavanje
Ve Interactive Personalizirano oglašavanje https://www.ve.com/privacy-policy Sadržaj web-mjesta / oglašavanje
Ve Interactive Personalizirano oglašavanje https://www.ve.com/privacy-policy Sadržaj web-mjesta / oglašavanje
Bing Personalizirano oglašavanje https://about.ads.microsoft.com/en-us/resources/policies/privacy-and-data-protection-policies Oglašavanje
Google Doubleclick Personalizirano oglašavanje https://policies.google.com/ Oglašavanje
Taboola Personalizirano oglašavanje https://www.taboola.com/policies/privacy-policy Oglašavanje
Poptin Personalizirano oglašavanje https://www.poptin.com/gdpr/ Sadržaj web-mjesta / oglašavanje
The Trade desk Personalizirano oglašavanje https://www.thetradedesk.com/general/privacy Oglašavanje
Tradelab Personalizirano oglašavanje https://tradelab.com/en/privacy/ Oglašavanje
Captify Personalizirano oglašavanje https://www.captify.co.uk/privacy-policy-opt/ Oglašavanje
Le bon coin Personalizirano oglašavanje https://policies.google.com/privacy Oglašavanje
Platform 161 Personalizirano oglašavanje https://platform161.com/cookie-and-privacy-policy/ Oglašavanje
Reach Local Personalizirano oglašavanje https://www.reachlocal.com/us/en/legal/privacy-policy Oglašavanje
Hubspot Personalizirano oglašavanje https://legal.hubspot.com/privacy-policy Marketing putem e-pošte
Seeding Alliance Personalizirano oglašavanje https://seeding-alliance.de/datenschutz/ Oglašavanje
Adition Personalizirano oglašavanje https://www.adition.com/datenschutz/ Oglašavanje
Ceneo Personalizirano oglašavanje http://info.ceneo.pl/regulamin#regulamin-7-prywatnosc2 Oglašavanje
Outbrain Personalizirano oglašavanje https://www.outbrain.com/legal/privacy#privacy-policy Oglašavanje
Sunmedia Personalizirano oglašavanje https://www.sunmedia.tv/en/cookies/website Oglašavanje
Amazon Personalizirano oglašavanje https://advertising.amazon.com/legal/privacy-notice Oglašavanje
SublimeSkin Personalizirano oglašavanje https://smartadserver.com/corporate-privacy-policy/ Oglašavanje
Nosto Personalizirane preporuke https://www.nosto.com/privacy-policy/ Personalizirane preporuke, poruka e-pošte kojom se obavještava o isteku košarice

 

Zadnje ažuriranje: 01.03.2021