Make the move with Somfy climate​

Zahvaljujući automatiziranim rješenjima od Somfy pružate stvarne odgovore na klimatske izazove kao što su toplinski valovi i hladni dani. Doprinosite svojim kupcima kako bi mogli štedjeti energiju i povećati udobnost svoga stanovanja. Ujedno ćete dodati vrijednost svom poslovanju.
Bolja energetska učinkovitost i toplinski komfor zahvaljujući automatskom zasjenjivanju prozora

Bolja energetska učinkovitost i toplinski komfor zahvaljujući automatskom zasjenjivanju prozora

Budući da prozori i sunčeva svjetlost koja kroz njih prolazi proizvode do 500 W energije po četvornom metru, isti mogu imati značajnu ulogu u energetskoj ravnoteži zgrada. Kombinacija motoriziranih sjenila s pametnim rješenjima Somfy učinkovit je način kako:

- izolirati prozore
- koristiti energiju od sunca
- spriječiti pregrijavanje interijera

Automatski se u pravo vrijeme prilagođavaju u ispravan položaj, čak i kada niste kod kuće.

Kako to funkcionira?

ZIMI:

ZIMI:

Sjenila se tijekom dana automatski otvaraju i griju kuću sunčevom toplinom.
Navečer se sjenila automatski zatvaraju kako bi unutra zadržala toplinu.
Zahvaljujući automatizaciji sjenila potrošnju toplinske energije moguće je smanjiti čak za 30 %*.
LJETI:

LJETI:

Ljeti kada sunce najjače sjaji, sjenila prozora automatski se zatvaraju kako bi onemogućila toplinu od sunca i u kući zadržala ugodan hlad. Tijekom toplinskih valova u interijeru je moguće smanjiti temperaturu čak od 4 do 7 °C**, na taj način možete smanjiti potrošnju klima uređaja čak za 70 %* i time smanjiti svoj utjecaj na okoliš.

Somfy climate - serija automatiziranih rješenja namijenjenih za sve vrste projekata

- od stambenih do poslovnih zgrada
- od novoizgradnje do modernizacije zgrada
- od jednostavne do napredne automatizacije

Automatizirana rješenja Somfy maksimalno povećavaju prednosti motorizacije kako bi se spriječilo pregrijavanje i gubitak topline.
image-visual

CHOOSE SOMFY CLIMATE SOLUTIONS

Amy® sun protect io

Amy® sun protect io

Pametan zidni prekidač s integriranim toplinskim osjetilom koje se koristi za autonomno upravljanje motoriziranim zasjenjivanjem, te tako tijekom toplinskih valova održavaju kuću hladnijom.
TaHoma® switch

TaHoma® switch

Pametno rješenje za kućanstvo koje omogućuje cjelogodišnju zaštitu od sunca, bez ikakvog napora, zahvaljujući unaprijed postavljenom scenariju "Toplinski Komfor" koji je dostupan u aplikaciji TaHoma.
Animeo® suite

Animeo® suite

Intuitivan ekosustav s pametnim funkcijama za automatizaciju sunčevog zasjenjivanja u malim i srednje velikim komercijalnim zgradama.

*U usporedbi s ručnim rješenjem. Somfy simulacije provedene su uz potporu Carbone 4. Ovisno o veličini kuće, geolokaciji, godini izgradnje, opremi prozora (rolete, žaluzine), 2021.

**Maksimalna temperatura u usporedbi s kućom koja nije opremljena sjenilima prozora. Studije TBC za Francusku građevinsku federaciju: Analiza energetskog doprinosa roleta normativne i regulacijske studije, 2010.

(Izvori se temelje na podacima o rezidencijalnom tržištu)